Knippen en plakken…

Deze week besloot ik eens wat te gaan wat ik vroeger heel veel deed. Collages maken! Dat vond ik altijd zo leuk om te doen, dus ik ging het deze week maar eens uitproberen.

En eerlijk gezegd vond ik het niet heel erg leuk om te doen, het was een beetje saai. Bladeren door alle magazines, en als je dan een leuk plaatje zag het uitknippen en opplakken.

Maar, het was ook wel weer leuk om een keertje te doen. Het was zo lang geleden dat ik het gedaan had.

Uit de knutselkast haalde ik een stapel oude tijdschriften, waar al aardig in was geknipt overigens. En ik begon gewoon maar met bladeren. Ik had geen flauw idee wat ik wilde maken en hoe ik dat ging doen.

Ik heb even op Pinterest gekeken naar inspiratie maar uiteindelijk heb ik daar niet heel veel uitgehaald.

DSC_0379.jpg

In de tijdschriften die ik had liggen hadden niet veel plaatjes waar ik echt wat mee kon, uiteindelijk heb ik dan ook maar gewoon wat opgeplakt en dit is eruit gekomen.

dsc_0393

De eerst is deze, ik heb hem een beetje in het thema van de 70’s gedaan, een beetje de retro stijl. Wat ik een hele leuke stijl vind btw. Met wat modeplaatjes en een aantal woordjes vind ik hem toch wel leuk geworden.

dsc_0394

En dan deze, dit was de eerste die ik maakte en ik vind hem niet heel erg leuk geworden. Dit was precies zoals ik het vroeger ook deed, een heleboel random plaatjes uitknippen en opplakken. Door het meisje erbij is het toch weer iets origineler geworden. Maar nee, dit is niet mijn beste werk.

dsc_0395

Deze vind ik wel leuk geworden, ondanks dat er blauwe strepen op zijn ontstaan door de stift… Het is een meisje met wat gebouwen achter haar als een soort stad. Ik begon met het idee van gebouwen en huizen als stad en toen ik dit plaatje zag vond ik het wel heel erg leuk om te combineren.

Ik zal dit niet snel vaker gaan doen, het was leuk weer een keertje te doen maar collages maken is toch niet mijn favoriete hobby. Ik ga liever zelf tekenen of schilderen dan knippen en plakken.

Maar als je op Pinterest ideetjes opzoekt kom je toch wel een heel aantal leuke voorbeelden tegen!

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s