My new love… Aquarel verf!

Aquarel verf, wat was dat ook alweer precies? Ik had het inderdaad op school met tekenen wel gebruikt maar eigenlijk verder nooit bij stilgestaan wat je met deze verf kan. Totdat ik op Romy’s blog een artikel las over het verschil tussen aquarelverf en waterverf. Ik werd meteen wel een beetje benieuwd naar die verf. Ik had er wat meer over opgezocht op onder andere Pinterest en wauw, je kunt er echt gave dingen mee maken.

Ik was vastberaden om deze verf te gaan kopen, maar toen bedacht ik me dat we op onze zolder ergens nog een grote doos met allemaal verfspullen hebben staan. Héle oude verfspullen, ze zijn nog van mama geweest toen ze net zo oud was al ik nu ben. En ja, daar vond ik ze. De aquarel verf, of zoals het op deze verpakking staat: Watercolor paint. Helemaal blij nam ik ze mee naar mijn kamer en ging ik ze meteen uitproberen.

Het is wel eventjes wennen om met deze verf te verven, maar het is zo leuk. Je kunt er heel makkelijk schaduwen mee maken en zelf kiezen hoeveel pigment je wilt. Je kunt er echt heel veel kanten mee op. Ik ben er denk ik tot nu toe bijna elke dag wel even mee bezig geweest.

De tekeningen die je hierboven ziet, vond ik zelf diegene die het beste en mooiste gelukt zijn. Zoals je misschien wel ziet moet ik nog wat oefenen en zijn dit eigenlijk gewoon losse en kleine plaatjes. Wat ook heel erg leuk is, ik heb niet altijd evenveel zin in een heel groot en langdurig project. Dit heb je af in een halfuurtje.

Maar mijn conclusie is dus echt dat ik deze verf fantastisch vind. Ik heb al heel veel ideetjes en inspiratie gevonden op Pinterest en heb echt zin om hier nieuwe dingen mee uit te proberen. Het is ook helemaal niet zo moeilijk om hier iets leuks mee te maken. Het is best wel simpel.

Oh, en nog een voordeel, je kunt deze verf gewoon op je bordje of palet laten zitten, het droogt uit, maar wanneer je er weer met water overheen gaat wordt het weer vloeibare verf en kun je er gewoon weer mee doorschilderen.

 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s